Ηράκλειος Άθλος 2015

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μετά από μια επίπονη τρίμηνη προετοιμασία ο ‘’Ηράκλειος Άθλος 2015’’ αντιπροσώπευσε για άλλη μια χρονιά τον άθλο του.  Ένα βουνό γεμάτο πρόκληση, ακόμα και στην αρχή του καλοκαιριού, να συναντάς τα χιόνια και τα ανεμοβρόχια στις βουνοκορφές, όπως και το δέος της ομίχλης να σκεπάζει το κάθε τι. Ένα βουνό με δύναμη και προβληματισμό.

Τα τέσσερα χιλιόμετρα που προστέθηκαν στην φετινή διαδρομή δυσκόλεψαν αρκετά τους συναθλητές  μας,  αλλά στο ερώτημα των διοργανωτών για να αφαιρεθεί την επόμενη χρονιά, η απάντηση όλων ήτανε αρνητική. Τέσσερα χιλιόμετρα μονοπάτι μέσα στα έλατα και ανάμεσα στα δύο βραχώματα της πλαγιάς του βουνού της Τσαπουρνιάς δεν είναι και τόσο εύκολο να αφαιρεθούν.

Μάχη από την αρχή για τους δύο πρώτους της μεγάλης διαδρομής Νίκο Ροδόπουλο και Νίκο Πάλη δεν τους χώρισε ούτε η ομίχλη ούτε η βροχή και με χρόνο 3:34:00 τερμάτισαν και οι δύο στην πρώτη θέση. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Πολωνός Adam Leszko με χρόνο 3:47:48.

Στις Γυναίκες κυριάρχησε η έμπειρη Αριστέα Νικολοπούλου με χρόνο 4:39:19, δεύτερη η Θεοδώρα Αναστασιάδη με χρόνο 4:40:40 και στην τρίτη θέση η Χρυσούλα – Δήμητρα Τουβαλάρη  με χρόνο 5:26:19.

Στην διαδρομή των 13 χιλιομέτρων με μεγάλο δυναμισμό και άνεση κυριάρχησε ο Δημήτρης Κονόμι με χρόνο 1:24:00, στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ανδρέας Παπαζώης με χρόνο 1:25:34 και στην τρίτη θέση ο δυναμικός Σταύρος Γιαννακόπουλος με χρόνο 1:32:06.

Στις Γυναίκες στην πρώτη θέση τερμάτισε η εξαιρετική Ευαγγελία Αποστολοπούλου με χρόνο 1:41:26, στην δεύτερη θέση η Κωνσταντίνα Πανταζή με χρόνο 1:45:14 και στην τρίτη θέση Ανθούλα Καραμπίνη με χρόνο 1:45:25.

Αξιοσημείωτη ήτανε και η διαδρομή των 3,5 χιλιομέτρων των παιδιών που απόλαυσαν ένα δυναμικό  τρέξιμο σε μονοπάτι και σε παράπλευρα σημεία του ποταμού,  κάνοντας  ένα μεγάλο κύκλο γύρω από το χωριό των Λακκωμάτων και τερματίζοντας στην κεντρική πλατεία.

Ακολούθησαν  οι βραβεύσεις  και με πολλές ηλικιακές κατηγορίες. Όλοι μαζί μετά γευμάτισαν  απολαμβάνοντας τα καταπληκτικά εδέσματα, δίνοντας ραντεβού για τις 5  Ιουνίου στον Ηράκλειο Άθλο 2016  και με νέα χάραξη διαδρομής.   

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας που στάθηκαν δίπλα μας στις τόσο δύσκολες οικονομικές εποχές που ζούμε, όπως και στους συνδιοργανωτές μας Πολιτιστικούς Συλλόγους των Λακκωμάτων – Χρυσοπηγής και Καλουσίου.

Με εκτίμηση και σεβασμό οι διοργανωτές Ζαβός Αθανάσιος  Καραχάλιας Δημήτρης.