ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Διαδρομή 21km - 1830+m

Η μεγάλη διαδρομή (21 km) του Ηράκλειου Άθλου 2018 και οι 5 σταθμοί τροφοδοσίας.

Η εκκίνηση της διαδρομής των 21km γίνεται στο ξενοδοχείο Ζαχαράκη στην Τσαπουρνιά Ερυμάνθου σε υψόμετρο 944μ. Τα πρώτα 700μ ακολουθούμε κατηφορικό χωματόδρομο που μας βάζει στο δασικό μονοπάτι από το οποίο ξεκινά και η πρώτη δυνατή ανηφόρα του δασωμένου με έλατα Αρκόβατου για περίπου 1,5 χμ.Στη συνέχεια κατηφορική πορεία περνώντας από ρέματα, ελατόδασος, ξέφωτα και μικρά διάσελα ώσπου φτάνουμε στον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας (στάνη Τσάκωνα) στο 5χμ. Από το σημείο αυτό αρχίζει το ανηφορικό κομμάτι των 3 χμ στον αυχένα του Κεντριά. Το πρώτο μισό της ανηφόρας κινείται σε δάσος βελανιδιάς και στη συνέχεια σε ελατόδασος ενω στο δεύτερο μισό του εισέρχεται στην Αλπική ζώνη  φτάνοντας στον δεύτερο σταθμό τροφοδοσίας (Χιονότρυπα) στο 7 χμ και συνεχίζει ανεβαίνοντας την σκάλα Κεντριά ως τα 1770μ υψόμετρο. Η πανοραμική θέα προς τις κορυφές Κεντριά, Νεραϊδοράχη, Ωλενό και Μουγγίλα κόβει την ανάσα και αποζημιώνει ακόμη και τον πιο κουρασμένο δρομέα. Στη συνέχεια το μονοπάτι κατηφορίζει για τα επόμενα 2 χμ στην Αλπική πλαγιά του Κεντριά φτάνοντας ως τον τρίτο σταθμό τροφοδοσίας (Κεντριάς) στο 10 χμ. Ακολουθεί ανηφορική πορεία στο εντυπωσιακό φυσικό βράχινο μονοπάτι στα γκρεμιά της σκάλας που οδηγεί στα αλπικά λιβάδεια του Κάμπου του Ωλενού. Εδώ η ανηφόρα αρκετά ήπια που μας οδηγεί προς το διάσελο και κινείται ανάμεσα στις επιβλητικές κορυφές του Ωλενού και της Μουγγίλας. Στο 12 χμ φτάνουμε τον τέταρτο σταθμό τροφοδοσίας του διάσελου (1900μ υψόμετρο)και μετά από λίγο ακολουθεί η κατηφορική πορεία στο έντονο ανάγλυφο της Μουγγίλας. Στο 14 χμ περνάμε προσεκτικά την εντυπωσιακή κόκκινη σάρα και συνεχίζουμε κατηφορικά δίπλα στην κόψη της μικρής Μουγγίλας ανάμεσα στους κατακίτρινους ανθισμένους ιππομάραθους. Στο 15 χμ βρισκόμαστε σε χαρακτηριστική στάνη και συνεχίζουμε την κατηφόρα μπαίνοντας ξανά σε δασικό μονοπάτι που μας οδηγεί στον πέμπτο και τελευταίο σταθμό τροφοδοσίας (Βρύση)  στο 16 χμ και στη συνέχεια σε εντυπωσιακό διάσελο στην θέση Λάπατα από όπου εισερχόμαστε σε πυκνό ελατόδασος κατηφορίζοντας για τα επόμενα 2,5 χμ. Ακολουθεί δασικός χωματόδρομος για 500μ που μας ξαναβάζει στο δασικό μονοπάτι το οποίο καταλήγει στην Τσαπουρνιά και στον τερματισμό.

Κατεβάστε το .kmz αρχείο για το Google Earth: Ηράκλειος Άθλος 2018 – Μεγάλη Διαδρομή .ΚΜΖ

Το αρχείο που παρέχουμε πιο πάνω είναι μια χειροκίνητη χάραξη της διαδρομής και για αυτό έχει αποκλίσεις στις μετρήσεις. Μπορείτε όμως να δείτε με ικανοποιητική ακρίβεια την μεγάλη διαδρομή του αγώνα για το 2018.

Διαδρομή 9 km - 780+m

Η μικρή διαδρομή (9 km) του Ηράκλειου Άθλου 2018 και οι 2 σταθμοί τροφοδοσίας.

Η εκκίνηση της διαδρομής των 9 km γίνεται στο ξενοδοχείο Ζαχαράκη στην Τσαπουρνιά Ερυμάνθου σε υψόμετρο 944μ. Τα πρώτα 700μ ακολουθούμε κατηφορικό χωματόδρομο που μας βάζει στο δασικό μονοπάτι από το οποίο ξεκινά και η πρώτη δυνατή ανηφόρα του δασωμένου με έλατα Αρκόβατου για περίπου 1,5 χμ.Στη συνέχεια κατηφορική πορεία περνώντας από  σάρα, δύο ρέματα, ελατόδασος, ξέφωτα και μικρά διάσελα ώσπου φτάνουμε στον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας (στάνη Τσάκωνα) στο 5χμ.  Ακολουθεί κατηφορική πορεία μέσα από λιβάδια και στην συνέχεια μπαίνουμε σε ελαφρώς κατηφορικό χωματόδρομο που μας οδηγεί στον δεύτερο σταθμό τροφοδοσίας ( Άγιος Νικόλαος) στο 7 χμ. Στη συνέχεια ακολουθεί ανηφορικός χωματόδρομος με θέα προς το Αρκόβατο και τις κορυφές του Κεντριά και Ωλενού ως τον τερματισμό.

Κατεβάστε το .kmz αρχείο για το Google Earth: Ηράκλειος Άθλος 2018 – Μικρή Διαδρομή .ΚΜΖ