Άνθρωποι του Ηράκλειου Άθλου | Γεωργία Σκέντζου

γωγω700

 

Ονομάζομαι Σκέντζου Γεωργία,  ζω στην Πάτρα και είμαι Χημικός Μηχανικός.

Η σχέση μου με τον αθλητισμό ξεκίνησε και τελείωσε στα φοιτητικά μου χρόνια όπου  ασχολήθηκα για λίγο  με τον στίβο ερασιτεχνικά. Εκ τότε η καθημερινότητα, η εργασία  και έπειτα η δημιουργία οικογενείας με κράτησε μακριά από αθλητικές δραστηριότητες, ώσπου πέρυσι αποφασίσα ξαφνικά να πάρω μέρος στον Ηράκλειο Άθλο  ως  βόλτα και όχι αγωνιστικά μιας και δεν είχα καμία επαφή με το τρέξιμο.

Αυτό ήταν! Η απλότητα της φύσης, η επαφή με ήχους, μυρωδιές  κι εικόνες  διαφορετικές από αυτές της πόλης  με συνεπήραν και ενώ ξεκίνησα περπατώντας κατέληξα να τρέχω  χωρίς να το καταλάβω μαζί με όλους τους συμμετέχοντες  στον αγώνα!  Αλυσιδωτή αντίδραση, από τη μια το σώμα σαν τρελό να σπάσει πρώτη φορά τα όρία του, ελεύθερο και αδάμαστο στο φυσικό του περιβάλλον και  από την άλλη η ψυχή επίκουρος την ώρα που το σώμα χτυπούσε στα κόκκινα!

Το ορεινό τρέξιμο είναι δύσκολο και απαιτητικό όμως είναι μεταδοτικό, είναι αναζωογονητικό , έχει παλμό κι ένα μεγάλο μυστικό: τερματίζεις  και διατηρείς ένα ενθουσιασμό και μια δύναμη εφάμιλλη της ενεργείας που σου μεταδίδει το βουνό και το δάσος.

Ζήστε τη δική σας περιπέτεια! Το βουνό είναι για όλους!